Een ritje in de tram

• Mogelijk van 25-03-2016 t/m 30-10-2016
  • Personen: Onbeperkt
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Locaties waar deze activiteit plaats kan vinden

Remise, Arnhem (Gld.)
  • Bouwperiode: 1911
  • Verplaatsing: 1996
Meer over Remise, Arnhem (Gld.)
Tramhaltehuisje, Arnhem
  • Bouwperiode: 1925
Meer over Tramhaltehuisje, Arnhem

Een ritje in de tram

Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog. Voor het vervoer van de bezoekers heeft het museum de beschikking over meerdere trams.

Trams in het museum
GETA 76 tram in het museum is een replica van een wagen die oorspronkelijk werd gebouwd in 1929 en deze tram geeft een goed beeld van de trams die voor de Tweede Wereld Oorlog het straatbeeld van Arnhem mede bepaalden.

De Twee-asser 274 heeft tot 1963 in Den Haag dienst gedaan. In het museum is de tram tussen 1996 en 2001 gerestaureerd en ingericht als tram uit de jaren '20.

De Vier-assers 520, 535 en 536 reden ooit door Rotterdam en zijn ingericht naar de stijl van de jaren 30.

Zesassig geleed motorrijtuig 631 is de jongste tram die door het museum rijdt. De tram is gebouwd in 1968 en reed tot 1995 in Rotterdam, deze tram is een echt werkpaard en kan veel passagiers tegelijk vervoeren, deze tram wordt in het museum vooral ingezet bij grote drukte.

Remise
In de remise worden de trams dagelijks onderhouden. De GETA 76 is er zelfs in het geheel nagebouwd. De trams die tijdens je bezoek niet rijden, kun je in de remise uitgebreid bekijken

Lees meer over de trams