• Breien, kun jij het al? 1
  • Breien, kun jij het al? 2

Breien, kun jij het al?

  • Mogelijk van 09-12-2017 t/m 22-01-2018
  • Personen: Onbeperkt
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Winterse wensdeken

Ook deze winter hebben weer veel kinderen in de sfeervolle Goeikamer op het Kindererf leren breien en hun breidiploma gehaald onder liefdevolle begeleiding van onze brei(st)ers. De kinderen breien lapjes, waar de breisters met veel vlijt mooie lapjesdekens van maken. We zijn extra trots op de mooie dekens omdat het echte museumproducten zijn. De wol komt namelijk van onze museumschapen, is hier geschoren en gesponnen en wordt met veel liefde geverfd met behulp van planten uit onze eigen tuinen. Niet alleen breien kinderen de dekens zelf; ze mogen ook bepalen wie zo’n prachtdeken krijgt, door het invullen van een wens.

Deze winter hebben maar liefst 445 kinderen een wens ingevuld. Heel opvallend dat 42 kinderen een deken wensten voor asielzoekers.  We hebben dan ook gekozen om een van de dekens  aan een kind te laten schenken die verblijft in Heumensoord. De familie van Dijk uit Malden gaat daar via een leerkracht de deken overhandigen.

Inez en buurvrouw DorryEen tweede wensdeken is gegaan naar Inez. Zij wenste een deken voor haar buurvrouw Dorry, die afgelopen jaar haar man heeft verloren en daardoor ook zelf een hartaanval kreeg. Buurvrouw Dorry vond het helemaal geweldig dat haar buurmeisje van 10 zo aan haar dacht.

Sanne en juf JorinaEen derde wensdeken ging naar Sanne  van 8. Zij verraste haar juf Jorina met de wensdeken omdat ze zo'n goede juf is en veel van schapen houdt. Juf Jorina de Leeuw ( CBS De Holtbanck in Rheden) vond het een hele eer dat zij de wensdeken in ontvangst mocht nemen.

En zo kwamen de museumdekens weer met hele mooie wensen bij hele mooie mensen!