• Breien, kun jij het al? 1
  • Breien, kun jij het al? 2

Breien, kun jij het al?

  • Mogelijk van 09-12-2017 t/m 22-01-2018
  • Personen: Onbeperkt
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Winterse wensdeken

Afgelopen winter werd er zoals elke winter op het Kindererf gebreid door kinderen, onder begeleiding van veel lieve breisters. Met de hulp van meer dan 2000 kinderen ontstaan er zo elk jaar prachtige lapjes, waarvan we lapjesdekens maken. We breien met eigen ‘museumwol’. Dat wol komt van onze eigen schapen, is gesponnen op het museum en geverfd in onze kruidentuin. Een heel mooi puur product, waar we hartstikke trots op zijn. 

In 2012 wilden we deze prachtige dekens aan een goed doel schenken. Alle kinderen mochten meedenken, wie zij zo’n mooie lapjesdeken het meeste toewensen. Uit de 240 wensen hebben we maar liefst drie wensen gekozen en mochten we mensen gelukkig maken met een lapjesdeken.

Zo heeft Leyla een deken gewonnen voor haar moeder. Zij had echt een deken verdiend. Omdat ze reuma heeft kon ze niet mee naar het Openluchtmuseum en heeft ze het altijd koud. Nu heeft ze het toch lekker warm deze winter. 

Ook Sharon won een dekentje voor haar kleindochter Nikki. Het meisje is geboren na 25 weken zwangerschap, maar was heel dapper en mocht na 16 weken ziekenhuis eindelijk naar huis. Zo’n stoer meisje moet het toch lekker warm hebben deze winter?

Het laatste dekentje ging naar Merel. Haar twee katten Choco en Yola hadden na een operatie een kaal buikje. Nu kunnen ze zich heerlijk warmen aan het prachtige dekentje wat zij kregen.