Samenwerkingspartners

Trams in het Nederlands Openluchtmuseum

Samenwerken is belangrijk. Het vergroot de mogelijkheden van het museum en het geeft nieuwe impulsen. Naast de uitvoering van de dagelijkse activiteiten in het museum werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met diverse partners. Hierbij heeft het Nederlands Openluchtmuseum in de loop der jaren veel inspirerende en duurzame samenwerkingsverbanden ontwikkeld tot langdurige partnerschappen.

Samenwerkingspartners rij1

Logo Canon van Nederland-netwerk

Canonnetwerk

Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van het Canon van Nederland-netwerk. Het Canonnetwerk staat voor een proactieve samenwerking tussen een groeiend aantal culturele organisaties die de geschiedenis van Nederland door het hele land breed onder de aandacht brengen.

Logo Entoen.nu

Entoen.nu

Het Nederlands Openluchtmuseum beheert sinds 2014 de website entoen.nu. Deze website is in 2006 ontwikkeld door de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon en is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis en in het bijzonder voor leerlingen en docenten.

Logo Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Immaterieel Erfgoed

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Nederlands Openluchtmuseum. Het Kenniscentrum geeft immaterieel erfgoed toekomst door het te promoten en toegankelijk te maken, door de participatie eraan te stimuleren, en door de sector te stimuleren en te professionaliseren.

Samenwerkingspartners rij2

Logo Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert jaarlijks de Maand van de Geschiedenis in oktober. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met meer dan 35 partnerorganisaties en meer dan duizend deelnemende instellingen.

CollectieCentrum Nederland

CollectieCentrum

Het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bouwen samen het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort. Het gezamenlijke depot opent naar verwachting in 2020 zijn deuren.

Van Gent en Loos - Financiële partners Nederlands Openluchtmuseum

Financiële partners

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een aantal belangrijke financiële samenwerkingspartners, zoals het Ministerie van OCW, de BankGiro Loterij, de Vereniging Vrienden, maar ook vele bedrijven, fondsen en particulieren.

Samenwerkingspartners rij3

Tentoonstelling 'Vensters op Vroeger' - Overige partners Nederlands Openluchtmuseum

Overige partners

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in de loop der jaren veel inspirerende en duurzame samenwerkingsverbanden ontwikkeld tot langdurige partnerschappen. In het jaarverslag lees je meer over deze uiteenlopende samenwerkingen.