Samenwerkingspartners rij1

Logo Canon van Nederland-netwerk

Canonnetwerk

Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van het Canon van Nederland-netwerk. Het Canonnetwerk staat voor een proactieve samenwerking tussen een groeiend aantal culturele organisaties die de geschiedenis van Nederland door het hele land breed onder de aandacht brengen.

Logo Entoen.nu

Entoen.nu

Het Nederlands Openluchtmuseum beheert sinds 2014 de website entoen.nu. Deze website is in 2006 ontwikkeld door de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon en is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis en in het bijzonder voor leerlingen en docenten.

Logo Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Immaterieel Erfgoed

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Nederlands Openluchtmuseum. Het Kenniscentrum geeft immaterieel erfgoed toekomst door het te promoten en toegankelijk te maken, door de participatie eraan te stimuleren, en door de sector te stimuleren en te professionaliseren.