Herfst in het Openluchtmuseum

Beleef een historische herfst

De klok is verzet en de dagen worden korter: het najaar is in volle gang. Van 30 oktober t/m 8 december beleef je voor het eerst een echte historische herfst in het Openluchtmuseum! Ontdek wat het Openluchtmuseum te bieden heeft tijdens dit kleurrijke seizoen, binnen én buiten. Bezoek de Canon van Nederland, wandel door de knisperende herfstbladeren in het museumpark en bestrijd de najaarskou met warme chocolademelk en overheerlijke pannenkoeken. Geniet van een heerlijke, historische herfstdag - gewoon in het Openluchtmuseum.

Op deze pagina vind je meer informatie over het nieuwe najaarsprogramma van 30 oktober t/m 8 december 2017. Download alvast je plattegrond en bekijk welke activiteiten er in het museum allemaal te doen zijn!

Let op: sommige activiteiten zijn uitsluitend vanaf de winterperiode actief (9 december 2017). Dit wordt per activiteit vermeld op de betreffende pagina.

Blokken Herfst

Herfstplattegrond

In verband met de voorbereidingen voor het winterseizoen zijn niet alle gebouwen in het museumpark geopend. Op onderstaande plattegrond is een looproute aangegeven langs de geopende gebouwen. Hierin zijn de looproute en de geopende gebouwen oranje gemarkeerd.

Herfst in het Openluchtmuseum

Meet & Greet met Dylan Haegens

YouTuber Dylan Haegens is een grote fan van de geschiedenis, jij ook? Op 19 november was Dylan voor een Meet & Greet in het Openluchtmuseum!

Bekijk hier de foto's van de Meet & Greet →

Sinterklaas in het Openluchtmuseum

Sinterklaas

Kinderen t/m 7 jaar gaan samen met historisch figuur Kaatje (bekend van het schilderij van Jan Steen) op zoek naar Sinterklaas. Tijdens de tocht door het museumpark vinden zij allerlei sporen en doen ze verschillende activiteiten. Uiteindelijk vinden ze de Goedheiligman, net als Kaatje. Ook leren de kinderen tijdens dit programma  dat het Sinterklaasfeest al een eeuwenoude traditie is, maar niet altijd gevierd werd zoals wij dat tegenwoordig doen. Een leerzaam programma!