Kies een route rij 1

Canon route
Canon route
Deze route duurt ongeveer 20 minuten

Vanaf 23 september kun je de Canon van Nederland bezoeken in het Openluchtmuseum. Ook in het museumpark zijn op 19 plekken  Canonpresentaties te vinden. Je  ontmoet  niet alleen Karel de Grote en zijn manschappen, maar je loopt ook langs de Dodendraad van de Eerste Wereldoorlog. Sommige canonvensters hebben een eigen gebouw zoals de Watersnoodwoning en de Jaknikker. Op het Kindererf krijgt het venster Veelkleurig Nederland een uitwerking speciaal voor kinderen, onder de titel Feest! In Nederland.   

Familie route
Familie route
Deze route duurt ongeveer 3 uur

Bekijk het museumpark op je gemak en stap op de tram! Deze route neemt je mee langs interessante plekken voor het hele gezin. Kinderen kunnen op het Kindererf  wassen en helpen met het verzorgen van de  dieren. In de traditionele stoomzuivelfabriek Freia (op de zolder) leren kinderen en ouders in een interactief familiespel over kinderarbeid. Zo ontdekken ze dat Kinderarbeid nog steeds voorkomt. 

Game route
Game route
Deze route duurt ongeveer 1,5 uur

Om elkaar en de geschiedenis beter te leren kennen, neemt deze route je mee langs verschillende games in het museumpark. In het spel Wat zou jij doen? krijg je lastige dilemma’s voorgeschoteld die je samen moet oplossen. Verder zorg je dat Nederland geen natte voeten krijgt in Waterland. Thuis kun je heerlijk verder spelen.

Tuinen route
Tuinen route
Deze route duurt ongeveer 2 uur

In het museum presenteren we verscheidenheid aan tuinen, van eenvoudige boerentuin tot sierlijke tuinen in landschapsstijl. De kruidentuin, kwekerij en akker met oude cultuurgewassen vormen de basis voor de status van het museum als 'botanische tuin'.