Het Kadaster

Kadastrale tekeningLogo

 

 

 

 

Het Kadaster is partner van de interactieve plattegrond die dit najaar wordt gelanceerd! Met deze plattegrond plan jij vooraf je persoonlijke route door het museum. 

 

Hoe het allemaal begon…
Napoleon stond aan de basis van het Kadaster. Hij had geld nodig voor oorlog. Hiervoor wilde hij belasting innen op grond en daarvoor heeft hij een kadaster opgericht. Het Kadaster bestaat in 2017 precies 185 jaar en daarmee zijn het Kadaster en de grondlegger Napoleon zichtbaar in de Canon van het Nederlands Openluchtmuseum. 

 

Waar we nu staan…
Ondertussen heeft registratie een hele nieuwe waarde gekregen als bewezen eigendom. Daardoor kan een pand of grond niet meer worden afgenomen. Dit is de basis voor economie en welvaart. Toch is in 70% procent van de wereld eigendomsregistratie nog niet op orde! Het Kadaster werkt ook internationaal mee aan het registreren van grond en eigendom in landen als bijvoorbeeld Kenia, Colombia, India. Zo kunnen ook die inwoners een toekomst opbouwen.

 

En het Kadaster doet nog véél meer! Op de website van het Kadaster vind je meer informatie.

Kadaster rij 1

Het Kadaster in de Canon van Nederland

Het Kadaster brengt sinds de tijd van Napoleon ons grondbezit in kaart. Hierdoor weten we wat van wie is en waarborgt het de rechtszekerheid in Nederland. In welke landen helpt het Kadaster mee om mensen een betere toekomst te bieden?

 

Speel Move a Lot

Het Kadaster houdt zich ook bezig met landinrichting, zodat het beschikbare land zo optimaal mogelijk ingezet kan worden. Kun jij dat ook? Test jouw kennis met het mobiele spel Move a Lot

 

Download de game in de app stores

App store

Google Play Store