Vriendendag 9 december 2017

Schaatsen in het winterse museum

Op zaterdag 9 december, de allereerste dag van de winter in jouw museum, nodigen we je uit voor de Vriendendag! 


WAT MAG JE VERWACHTEN?

In de sfeervolle setting van de winteropenstelling heten we je welkom op het winterterras met een warme drank en smaakvolle versnapering. Daar krijg je ook twee consumptiebonnen die je bij alle horecalocaties, ook de mobiele verkooppunten, kunt inleveren. Een derde bon kun je in de middag verzilveren bij tante Stien. Wat je daarvoor krijgt? Dat houden we nog even geheim!

Daarna vul je naar eigen smaak je dagprogramma in. Zin in een rondleiding (5 kwartier! op maat door de Canon van Nederland met speciale aandacht voor het venster Rembrandt? Meld je dan om 11, 13 of 15 uur op het entreeplein, bij het winterterras. Je sluit af met een gezamenlijk bezoek aan het Blauwe loshoes en de rosoliemolen om te leren over vlasverwerking en de basis voor verf. Maak je dag compleet in de houtloods uit Haarlem waar je - met lijnolieverf uit het museum - je eigen kunstwerk maakt. Vergeet niet je cadeautje op te halen bij tante Stien!


PROGRAMMA

10:00-12:00 uur
Warme ontvangst op het winterterras met drankje en wat lekkers (je wordt doorverwezen bij de entree).  

11.00-12:30, 13:00-14:30 en 15:00-16:30 uur
Thema-rondleiding Canon met speciale aandacht voor venster Rembrandt, schilderskunst en de verwerking van vlas tot olie en verf in het Blauwe Loshoes en de Rosoliemolen. 

11:00-17:00 uur
Maak de meester-schilder in je los tijdens de workshop schilderen in de houtloods uit Haarlem. Eén van de museummedewerkers neemt je onder zijn of haar hoede en geeft je tips voor het schilderen met lijnolieverf. 

12:00-17:00 uur
Organisatie aanwezig in café tante Stien (Westerstraat). Heb je je conspumtiebonnen nog niet gebruikt? Lever ze dan nu in en drink gezellig een drankje met ons. Ook kun je je cadeautje hier ophalen.

 

KOM JE OOK?

Laat het ons even weten

Mail je naam, het aantal personen en de VriendenMuseumkaartnummers van de aanwezigen. Deelname aan het exclusieve Vriendenprogramma geschiedt uitsluitend op vertoon van je VriendenMuseumkaart. Op de dag zelf vindt je ons van 10:00 tot 12:00 op het winterterras bij de entree en van 12:00 tot 17:00 in het café van tante Stien (Westerstraat). Graag tot zaterdag 9 december!