Canon van Nederland voor kinderen

Canon van Nederland BO

Geschiedenis ervaren met hoofd, hart en handen: dat is waar het Nederlands Openluchtmuseum voor staat. De Canon van Nederland is de nieuwste presentatie die vanaf september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is te zien. Deze indrukwekkende presentatie trakteert de bezoeker op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. Alle zintuigen worden geprikkeld en we verbinden het heden met het verleden. Want wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging.

Programma

In het Canonprogramma voor groep 7 en 8 maken de leerlingen met de klas een eigen geschiedenis- journaal. Ze onderzoeken onder leiding van een museumdocent de tijdvakken en de Canonvensters. Op school kiezen de leerlingen twee tijdvakken uit die ze willen gaan onderzoeken. In het museum duiken ze als historische reporter met behulp van een tablet de gekozen tijdvakken in. Ze maken foto’s , filmpjes en spelen scenes na. Ook buiten, in het museumpark, gaat het onderzoek verder. Alle opnames worden samengevoegd tot een historisch journaal “Het Nieuws van Toen”. Terug in de klas kan dit journaal over de hele geschiedenis van Nederland – waar dus alle leerlingen aan hebben bijgedragen – gezamenlijk bekeken worden.

Uitbreidingsmogelijkheden bij dit arrangement

Traktatie bij de bakker

Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 2,25

IJskoude verrassing

Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

Vanaf

€ 0,75

Per kind
Vanaf

€ 0,75

Per persoon

Lange piepers

Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de frietbakkerij kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 3,50

• Toegang tot het park
  • € 5,- korting voor museumkaarthouders

Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?