Nederlands Openluchtmuseum ook in 2016 weer populair

Het Nederlands openluchtmuseum weet ook in 2016 haar waarde weer in indrukwekkende bezoekcijfers uit te drukken. Maar liefst 532.000 bezoekers brachten in 2016 een bezoek aan het museum in Arnhem. Daarmee toont het Nederlands Openluchtmuseum aan dat geschiedenis actueler is dan ooit en jong en oud weet te interesseren.

Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor het museum. De opening van het seizoen in maart zorgde voor een verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van het jaar 2015. Het matige zomerweer leverde wel voldoende bezoekers op, maar in het najaar is een eindsprint gemaakt. De opening van het nieuwe entreepaviljoen in december en het bijbehorende Canon café, de extra evenementen zoals Beleef Landleven en Robs Grote Tuinverbouwing hebben er mede voor gezorgd dat het museum zich ook dit jaar weer goed in de kijker heeft gespeeld bij de Nederlandse cultuurliefhebbers. En dat is een goede warming-up voor het jaar 2017.

Vooruitkijken en geschiedenis maken
‘Het jaar 2017 wordt een belangrijk jaar voor het Nederlands Openluchtmuseum’, aldus Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum. ‘We bewijzen met onze bezoekcijfers dat we één van de best bezochte musea buiten de Randstad zijn, maar met de komst van de Canon van Nederland in september 2017 verwachten we een grotere stroom bezoekers naar Arnhem te krijgen.’

De Canon van Nederland is een indrukwekkende tentoonstelling waar de bezoeker wordt getrakteerd op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. ‘Geschiedenis is actueler dan ooit en wat wij doen, in ons museumpark maar ook met de Canon van Nederland, is de geschiedenis dichterbij dan ooit brengen. Voor alle generaties. Met de Canon van Nederland maken wij geschiedenis,’ aldus Willem Bijleveld.

Openingstijden
Het winterseizoen loopt tot en met 15 januari 2017. De actuele openingstijden, het overzicht van de winterse activiteiten en de entreeprijzen zijn op de website te vinden.