Wie zijn wij

Het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen.

Gaan je kinderen ‘aan het werk’ op het kindererf of toch liever spelen op het mooie Zaanse plein? Worden het poffertjes met poedersuiker, stevige huisgemaakte soep, of toch die verse krentenbol van de bakker? En hoe reizen we vandaag? Pak de historische tram of wandel door de tijd.

Ook voor uw feest, bedrijfsuitstapje of bruiloft

Het Nederlands Openluchtmuseum biedt ook bijzondere mogelijkheden voor een onvergetelijk (personeels) feest, bruiloft, bedrijfsuitstapje, of familiedag. Bekijk onze arrangementen voor zakelijke en particuliere groepen.

Samenwerkingen

Naast de uitvoering van dagelijkse activiteiten in het museum werken we samen met diverse partners om bijvoorbeeld de Canon van Nederland te tonen, vanuit het museum wordt de website entoen.nu over de Canon beheerd, zijn we hoofdorganisator van de Maand van de Geschiedenis in oktober en zijn we samen met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) het topinstituut volkscultuur en immaterieel erfgoed in Nederland. 

 

 

Download hier werkstukinformatie over de onderwerpen: onderwijs, streekdracht, molens, wasserij, papier, boerenlieven en het Openluchtmuseum.

 

 

 

 

 

 

 

wie zijn wij