Architecten gezocht VO

Schoolproject architecten gezocht in het Openluchtmuseum

Architecten gezocht VO

Leerlingen van voortgezet onderwijs leren tijdens dit project dat de verandering van het platteland een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling is in Nederland: boerderijen veranderen van functie en worden (luxe) woonboerderijen.

In dit project is elk groepje leerlingen een architectenbureau. De docent is de nieuwe eigenaar van een oude, historische boerderij en wil dat deze helemaal verbouwd wordt – naar zijn wensen. Aan de architectenbureaus de taak om deze opdracht binnen te slepen!

De leerlingen (architectenbureaus) onderzoeken hoe ze een originele boerderij kunnen ombouwen tot een comfortabel woonhuis. Wat gebeurt er met de stal, bestaat de opkamer straks nog? Welke functies krijgen de vertrekken nu? Komt er een kamertje om te gamen, een thuisbioscoop, een atelier? Maar wat wìl de nieuwe eigenaar eigenlijk? En mag dat allemaal wel in een historische boerderij? Terwijl de architecten hun plannen op een plattegrond intekenen, meten de technisch tekenaars intussen de hele boerderij op met hun lasermeter.

Tot slot volgt het belangrijkste: de pitch! Welk architectenbureau lukt het om de nieuwe eigenaar in 2 minuten ervan te overtuigen dat hun ontwerp toch echt gekozen moet worden? Hiervoor hebben ze de beschikking over een grote maquette van de boerderij en natuurlijk een jasje met een dasje...

Kerndoelen

Inclusief
  • Beleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's

Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis

• Entree (voor dagbezoek)
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?