Wat wil je later worden?

Schoolproject wat wil je later worden

Wat wil je later worden?

Leerlingen van groep 3 en 4 ontdekken in dit project het leven van leeftijdsgenootjes van vroeger. Hoe zag hun school er uit? Moest er al jong een vak geleerd of gewerkt worden? In het oude dorpsschooltje vertelt de museumbegeleider over de verschillen tussen de school van vroeger en nu. Er worden kleine rollenspelletjes gedaan en kinderen leren schrijven op een leitje. Daarna gaan ze aan het werk, net als vroeger. Kinderen gaan in de leer bij verschillende ambachtslieden in het museum.

Lespakket
Bij dit project is een digitale introductieles voor op school ontwikkeld. De introductieles gaat over wat kinderen zelf willen worden. Piloot, juf, brandweerman, directeur… Vervolgens wordt er gekeken naar de beroepen van vroeger. Aan de hand van een filmpje over leeftijdsgenootjes en hun oma, worden de kinderen voorbereid op hun bezoek aan het museum.

>> Download het lespakket

Kerndoelen

Het project Wat wil je later worden sluit het meest aan bij de kerndoelen:

52) De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van de volgende tijdvakken: jagers en boeren; Grieken en Romeinen; monniken en ridders; steden en staten; ontdekkers en hervormers; regenten en vorsten; pruiken en revoluties; burgers en stoommachines; wereldoorlogen en holocaust; televisie en computer.
56) De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Wat wil je later worden?

Aandachtsgebied: Wat wil je later worden?

Periode: t/m 29 oktober

Schoolbegeleiders: minimaal 4 en maximaal 6 waarvan 1 leerkracht.

Voor
basisonderwijs groep 3 en 4
O.l.v.
museumdocent

€ 3,50

Per leerling

€ 8,50

P.l. incl. entree
Aantal
maximaal 30 leerlingen per ronde
maandag t/m vrijdag van 10.15 - 12.15 uur en/of 13.15 - 15.15 uur
2 uur
Inclusief
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's

Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis

• Entree (voor dagbezoek)
  • € 5,- korting op entree voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?