Nieuwe huisstijl voor Nederlands Openluchtmuseum

Midden in de samenleving
Als medio 2017 de deuren van het 'Canongebouw' opengaan, stapt de museumbezoeker in een uniek stukje Nederland waar onze geschiedenis heel dichtbij komt. De vertrouwde presentaties, activiteiten en verhalen zijn in een nieuwe frisse jas gestoken en verleden, heden en toekomst komen samen.

Deze nieuwe uitstraling is vertaald in een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo verwijst naar de functie van het Openluchtmuseum, midden in de samenleving. De letter 'O' staat centraal en het patroon er omheen is geïnspireerd op geometrische patronen uit ons erfgoed (o.a. streekdracht).

Voor het logo is gekozen voor een historisch ogend lettertype in een helder blauwe kleur die heden en verleden samenbrengt. De kleuren van het beeldmerk hebben een verloop en creëren zo een sensorisch spectrum. De kleur rood is een warme en activerende kleur en in combinatie met het wit en blauw van het logo is het een frisse knipoog naar de Nederlandse vlag.

Download het nieuwe logo hier

Informatie
Openingstijden: 25 maart t/m 30 oktober, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: € 16,-- (volw.), € 12,-- (4 t/m 12jr.), Houders Museumkaart en kinderen 0 t/m 3jr.: gratis.

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem (postbus 649, 6800 AP)
Tel 026 357 61 11 - info@openluchtmuseum.nl - www.openluchtmuseum.nl
Facebook: openluchtmuseum, Twitter: @openluchtmuseum