December breekt bezoekersrecord Openluchtmuseum

Op weg naar de Canon van Nederland
Dit jaar maakte het Openluchtmuseum een start met de voorbereiding van het Entreepaviljoen voor de tentoonstelling over de Canon van Nederland. Mecanoo architecten tekent voor deze ingrijpende renovatie van het gebouw dat oorspronkelijk werd ontworpen door Francine Houben.

De indrukwekkende expositie van de Canon van Nederland neemt de bezoeker mee op een filmische reis door de tijd. Een spectaculaire presentatie die alle vijftig vensters van de Canon samenvat: de Nederlandse geschiedenis in een – adembenemende - notendop.

Het Openluchtmuseum werkt met het Rijksmuseum aan de visualisatie van de Canon van Nederland in het museum te Arnhem. De opening is in de zomer van 2017.

Nieuw in 2016
In het zomerseizoen van 2016 legt het Openluchtmuseum nieuwe verbindingen met vensters van de Canon van Nederland. Zo krijgt Karel de Grote via zijn Capitulare de villis een plaats bij de kloostertuin en in het schooltje uit Lhee wordt het verband tussen onderwijs en kinderarbeid duidelijk. In het Groene Kruisgebouw ontmoeten we Willem Drees, de grondlegger van onze verzorgingsstaat en het Rietveld vakantiehuisje belicht De Stijl.

Winter t/m 17 januari 2016
De Winter in het Openluchtmuseum duurt nog t/m 17 januari 2016. Het zomerseizoen start op 25 maart 2016 (goede vrijdag). In de tussentijd is het museum voor particuliere bezoekers uitsluitend in het weekend toegankelijk als wandelpark.

Informatie
Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem Info: 026 – 3576111 | www.openluchtmuseum.nl | info@openluchtmuseum.nl

*555.000 o.b.v. cijfers t/m 30 december + inschatting 31 december.