Landleven - Route en Parkeren

Landleven - Route en Parkeren

Landleven | Route en Parkeren

Kom je met de auto naar Landleven Winter? Hier vind je alle informatie over de parkeerroute, het parkeren voor Landleven Winter, wat je kunt doen als je mindervalide bent, alles over de pendelbussen, brengen en halen en de kosten van het parkeren.

Parkeren bezoekers

Bezoekers volgen de gele verwijsborden 'P Openluchtmuseum'. Deze borden verwijzen naar externe parkeerterreinen die voor de bezoekers van Landleven Winter zijn gereserveerd. Het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum is tijdens Landleven Winter uitsluitend toegankelijk voor mindervalide bezoekers met een vignet/gehandicaptenparkeerkaart.

P-route

Zet tijdig de routeplanner uit, negeer de ANWB-borden en volg in plaats daarvan de gele verwijsborden 'P Openluchtmuseum'.  Je wordt verwezen naar externe parkeerterreinen die voor bezoekers van Landleven Winter zijn gereserveerd.

  • Vanuit het westen: neem op de A50 of A12 afrit 25 Oosterbeek en volg de gele verwijsborden.
  • Vanuit het noorden: neem op A50 afrit 21 Schaarsbergen of afrit 20 Arnhem-Centrum en volg de gele verwijsborden.
  • Vanuit het oosten: neem op de A12 afrit 26 Arnhem-Noord en volg de gele verwijsborden.
  • Vanuit het zuiden (Arnhem Centrum): volg vanaf de Apeldoornseweg (N784) de gele verwijsborden.

Pendelbussen

Vanaf het gereserveerde parkeerterrein van ziekenhuis Rijnstate rijden gratis pendelbussen waarmee je voor de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum kunt uitstappen. Je kunt aan het einde van je bezoek de pendelbus ook weer terugnemen naar Rijnstate.

Vanaf de andere locaties (o.a. Cattepoelseweg Noord, Burgers' Zoo) rijden geen pendelbussen. Vanaf hier loop je naar de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum. De maximale loopafstand vanaf einde Cattepoelseweg is 30 minuten, vanaf Burgers' Zoo 15 minuten.

Mindervaliden met vignet/gehandicaptenparkeerkaart

Mindervaliden kunnen uitsluitend op vertoon van een vignet/gehandicaptenparkeerkaart parkeren op het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum. Mindervaliden-taxi's en rolstoelbusjes hebben eveneens toegang tot de haal-en-breng plaats.

Slecht ter been, maar geen vignet/gehandicaptenparkeerkaart?

Ben je slecht ter been, maar heb je geen vignet/gehandicaptenparkeerkaart? Rijd rechtstreeks naar ziekenhuis Rijnstate (navigeer naar: Wagnerlaan 55, 6815 AD Arnhem). Volg in de omgeving van het ziekenhuis de borden 'P Openluchtmuseum' naar het gereserveerde parkeerterrein. Vanaf Rijnstate rijden gratis pendelbussen waarmee je voor de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum kunt uitstappen.

Brengen en halen

Het is mogelijk om op verzoek iemand af te zetten en weer op te halen bij het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum, maar uitsluitend op vertoon van een 'Brengen & Halen-kaart'. Deze kaart kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar: parkeerservice@openluchtmuseum.nl

Let op! De kaart geeft toegang tot het parkeerterrein voor brengen of halen, maar is geen geldige parkeerkaart.

Parkeerkosten

Op alle aangewezen parkeerterreinen geldt een parkeertarief van €6,- per dag. Je koopt deze uitrijkaart bij de kassa van het Nederlands Openluchtmuseum (dus niet bij het inrijden). Op vertoon van deze kaart kun je vanaf alle externe parkeerterreinen uitrijden. Volg de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders. Parkeer niet buiten de aangewezen parkeerterreinen in de berm of in de woonwijk, je riskeert dan een boete. De Cattepoelseweg is tijdens het evenement geen openbare weg, maar in overeenstemming met de Gemeente afgesloten als parkeergebied. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van de pendelbus van en naar Rijnstate.

Bestel ticketsMeer informatieBekijk hier het programma