Van dorsen tot bakken

Speciaal onderwijsprojecten in het Openluchtmuseum

Van dorsen tot bakken

Algemeen: Van dorsen tot bakken

 

De leerlingen van speciaal onderwijs beginnen dit project met het bakken van een broodje boven een houtskoolvuurtje. Leerlingen die het willen en kunnen mogen zelf het deeg op een stok draaien. En daarna: aan het werk! De oogst is binnen en de rogge ligt klaar om gedorst te worden door de leerlingen. En na het dorsen volgt het zeven, het wannen en het malen!

 

Programma: Van dorsen tot bakken

In de introductieles bereid je de leerlingen voor op hun bezoek aan het museum door met hen de introductiefilm en de presentatie te bekijken. Voor docenten is er een handleiding beschikbaar met extra informatie over de presentatie en het bezoek aan het museum.

 

Het project is in overleg eventueel ook mogelijk voor het Speciaal Voortgezet Onderwijs. Onze medewerkers van de afdeling Sales & Reserveringen vertellen u hier graag meer over. 

Tip
Op maandag en vrijdag zijn er over het algemeen minder bezoekers in het museumpark. Mocht een rustige omgeving voor je leerlingen belangrijk zijn, dan raden wij je aan om het museum op deze dagen te bezoeken.

 

Details

Van dorsen tot bakken

Aandachtsgebied: Van dorsen tot bakken

Schoolbegeleiders: minimaal 2 per 10 leerlingen, waarvan 1 leerkracht 

Voor
Speciaal Onderwijs (SBaO/SO), MLK, ZML, ZML-MG niveau
O.l.v.
museummedewerkers
Prijs

€ 3,50

Per leerling

€ 8,50

P.l. incl. entree
Aantal
maximaal 20 leerlingen per ronde
Tijd
maandag t/m vrijdag van 10.15 - 12.15 uur en/of 13.15 - 15.15 uur
Duur
2 uur
Inclusief
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's

Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis

  • Entree (voor dagbezoek)
  • € 5,- korting op entree voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?

Telefoon icon +31 (0)26-3576123