Ontdek de geschiedenis van mode met Modemuze

Modemuze is hét platform voor mode en kostuums in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Op dit platform zijn de mode- en kostuumcollecties van verschillende Nederlandse musea online te vinden, waaronder het Nederlands Openluchtmuseum.

Waarom Modemuze?
Nederlandse musea bezitten grote en kleinere mode- en kostuumcollecties, die vanwege de kwetsbaarheid niet permanent zichtbaar zijn voor het publiek. De tienduizenden kleren en accessoires vertegenwoordigen samen voor het overgrote deel vijf eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis, vanaf de 16de eeuw tot nu.

Online én nu ook offline
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft de grootste collectie streekgebonden kleding uit Nederland. Een deel van deze collectie is nu live te zien in een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). De tentoonstelling brengt bijzondere kostuums en accessoires uit het hele land samen in Amsterdam. Twaalf Nederlandse musea openden hun depots en presenteren zowel historische kleding als hedendaagse outfits van jonge ontwerpers. De tentoonstelling is te bezoeken van 17 maart tot 2 juli. Ook is er een uitgebreid evenementenprogramma opgesteld. Maak kennis met Modemuze en bezoek tijdens de tentoonstelling een Academy-lezing, Meet Up of een ander event.