Kampioenschap waardig winterfeest in Arnhem

Tweede editie van het evenement Landleven Winter groot succes! Op 17 en 18 december 2016 hebben 19.000 bezoekers een winters weekend beleefd in het Nederlands Openluchtmuseum. Het evenement Landleven Winter, georganiseerd door magazine Landleven,  bood de bezoeker in het museumpark de ultieme ervaring om Hollandse winters van weleer te (her-)beleven. Op culinair, cultureel en creatief vlak was er voor elke liefhebber van ‘buitenzijn’ voldoende te doen!

Nederlands kampioen Haardhout stapelen gehuldigd
Ook dit jaar werden de bezoekers getrakteerd op de nieuwste foodtrends én ouderwets lekkere stamppotten. De vele inspirerende demonstraties en workshops vermaakten jong en oud en natuurlijk werd er weer heel wat geschaatst op ijsbaan. Nieuw dit jaar was het Open Nederlands Kampioenschap Haardhout stapelen. Gedurende twee dagen werd er gestreden om de titel ‘Beste Stapelaar van Nederland’. Jeroen Dorresteijn uit Den Haag  is zondag uitgeroepen tot de eerste Nederlands kampioen Haardhout stapelen en ontving een passende prijs: een houtkloofmachine.

De winter blijft nog even in Arnhem
Het evenement Landleven Winter was een groot succes. Het Nederlands Openluchtmuseum blijft tot 15 januari 2017 nog in heerlijke winterse sferen. ‘Een bezoek aan ons museum geeft  jong en oud dé winterse ervaring. Door bezoekers  een doorkijkje te geven in het dagelijkse winterleven van vroeger ervaren zij de  geschiedenis dichterbij dan ooit’, aldus Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum.