Ruim 18.000 bezoekers tijdens Landleven Winter

De 3e editie van Landleven Winter heeft dit weekend ruim 18.000 bezoekers getrokken. Bij een winters zonnetje werd in het Nederlands Openluchtmuseum volop genoten van zangkoren, een winterse markt, schoonrijders op de schaatsbaan en kon er geproefd worden van winterkost. Er waren diverse demonstraties en workshops waar bezoekers onder andere konden leren hoe je kunt overleven in de natuur en ijskristallen kunt haken.

Winnaar 2e NK haardhoutstapelen Met 5:45 minuten mag Markt Landleven WinterSimon Bij de Leij uit Dronryp zich de beste haardhoutstapelaar van Nederland noemen. Gedurende twee dagen werd er gestreden om de titel ‘Beste Stapelaar van Nederland’. Simon Bij de Leij was maar liefst 10 seconden sneller dan de winnaar van vorig jaar.

Het ‘eerste’ vaatje nieuwe zuurkool dat per opbod verkocht werd leverde op zaterdag maar liefst € 520,- op en zondag € 480,-. Beide bedragen gaan naar Nationale Vereniging  de Zonnebloem.

Landleven Winter wordt georganiseerd door Het Mediabedrijf in - en in samenwerking met - het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.