Wat je gaat doen!

Feesteten
Het feesteten wordt aan de tijd van het jaar en het meest actuele feest aangepast.

Feestelijke huiskamer
Voor het inrichten van de huiskamer zijn er verschillende kinderen geïnterviewd. Sil viert kerst, Jabir viert het Suikerfeest, Migal viert Pesach, Louisa viert Chinees Nieuwjaar en Shanita viert Divali. Voor al die feesten wordt hun huis versierd en wordt de tafel vaak feestelijk gedekt. Families krijgen hier de opdracht om de juiste spullen voor het juiste feest in de huiskamer te zetten.

Feestelijke verhalentafel
Op de digitale verhalentafel speel je feestverhalen na achter feesten als Pasen en Offerfeest of Holi. De rollen worden verdeeld; iemand is de verteller, een ander doet de stemmetjes en twee personen zetten poppetjes neer. Via een koptelefoon krijg je opdrachten die ook zichtbaar zijn op een plat scherm. Dat is je speelveld. Alles wordt opgenomen en via http://feestverhalen.openluchtmuseum.nl en een code kun je jullie verhaal weer bekijken.

Dansgame
Bij de dansgame leer je van een (digitale) Surinaamse vrouw een Keti Koti- dans geleerd, een Hindoestaanse vrouw leert je een dans voor het feest Holi en je kunt ook dansen met een echte Prins Carnaval. Voor een scherm staan de leerlingdansers oog in oog met de levensgrote dames die via kinect reageren op wat de aspirantdansers doen. Doe je het goed? Dan kan je een extra move doen. Doe je het niet goed, dan moet je opnieuw! De dansgame wordt begeleid door gezellige feestmuziek.

Er is altijd een ceremoniemeester die je helpt en informatie geeft over de feesten die we vieren in Nederland.