Nederlands Openluchtmuseum opent haar vernieuwde deuren

Entreegebouw

Nederlands Openluchtmuseum opent haar vernieuwde deuren

Zaterdag 3 december opent het Nederlands Openluchtmuseum haar deuren voor winter minnend Nederland. Na maanden van verbouwing wordt de bezoeker verrast door de geheel vernieuwde entree waarbij ook de museumwinkel en het restaurant een spectaculaire metamorfose hebben ondergaan. Sinterklaas opent om 11.00 uur het winterseizoen, waarbij ook tante Stien haar intrede zal doen.

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in vijf weken tijd het museumpark omgetoverd tot een waar winterspektakel. Met de grootste buitenschaatsbaan van Arnhem, maar liefst 800 m², plus een indrukwekkende sleebaan vervelen de bezoekers zich geen seconde. De winteractiviteiten sluiten dit jaar weer aan bij het karakter van het museum. Loop de verlichte route door het sfeervolle museumpark en maak kennis met ons dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. Bezoekers vermaken zich op de gezellige wintermarkt op het Zaanse Plein: rondjes in de draaimolen tot je niet meer kunt en voor een goed middel tegen winterse kwalen vraag je raad bij de kruidenvrouw. Of stap je in de tram op weg naar het Kindererf? Natuurlijk worden daar weer (zoete) broodjes gebakken en jong en oud worden fanatiek van de oudhollandse spelletjes.

Tante Stien uit Amsterdam!
Aan de Westerstraat in Amsterdam wordt het deze winter een levendige en bruisende bedoening. Naast het spannende Water en Vuurwinkeltje, waar je ook deze winter dit spel kunt spelen, hoor je de meezingers uit de Jordaan klinken in het café… het is er ouderwets gezellig: tante Stien is thuis. Voor het eerst wordt er bier getapt in het Jordanese café. Het echte bier van de tap smaakt naar meer!

Vernieuwd entreegebouw en het Canon Café
Het nieuwe entreegebouw is een goede voorloper naar de Canon van Nederland; een indrukwekkende tentoonstelling die in september 2017 haar deuren opent voor het grote publiek. Tijdens deze tentoonstelling wordt de bezoeker getrakteerd op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. Het Nederlands Openluchtmuseum is de komende maanden dus nog hard aan het werk om de geschiedenis voor de bezoekers dichterbij te brengen.

Openingstijden
Het winterseizoen loopt van 3 december 2016 tot en met 15 januari 2017. De actuele openingstijden, het overzicht van de winterse activiteiten en de entreeprijzen zijn te vinden op www.openluchtmuseum.nl.