Blokken uitgelicht

De Canon van Nederland

In de Canon van Nederland vind je maar liefst 50 personen, creaties en gebeurtenissen die een belangrijke rol speelden in onze historie. In tien enorme filmsets zie, hoor en voel je alle hoogte- en dieptepunten uit de verschillende tijdvakken van het Nederlandse verleden.

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Winter

De blaadjes zijn van de bomen gevallen en de temperaturen dalen: de winter staat voor de deur. Van 9 december t/m 21 januari beleef je een echte historische winter in het Openluchtmuseum! Ontdek wat het Openluchtmuseum te bieden heeft tijdens dit kleurrijke seizoen, binnen én buiten. Zwier rondjes op de ijsbaan, stapel hout op Landleven Winter, ontdek de Canon van Nederland, en bestrijd de vrieskou met warme chocolademelk en overheerlijke pannenkoeken. 

 

Online games

Voor je het weet sta je opeens in de schoenen van een beruchte smokkelaar! Of moet je kiezen of je de die gevluchte soldaat helpt...

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 152.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.

Nieuws

Benieuwd wat er allemaal in het Nederlands Openluchtmuseum gebeurt? Blijf hier op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het museum.