Feest in het Openluchtmuseum

Feest in het Openluchtmuseum

Iets te vieren? Zin in een feestje? Het bedrijf bestaat 20 jaar? Druk bezig met het plannen van een trouwfeest? Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een unieke feestlocatie met heel veel mogelijkheden. Of je gezelschap nu uit 20, 200 personen of meer bestaat. De professionals van het Openluchtmuseum ontzorgen je en zetten zich met veel plezier in om er voor te zorgen dat je een geweldig feest beleeft waar je nog lang met veel plezier op terug zult kijken.

Familiefeest

Je zoekt een bijzondere locatie voor je familiedag, feest of jubileum? Je bereikt dit jaar die leeftijd waar eigenlijk niet over gesproken mag worden. Maar die toch niet ongemerkt voorbij mag gaan? Tijd voor een feestje. Maak er een hele dag van of vier je feest ’s avonds in het park. Wij regelen het graag samen met jou.

Familie speelt spel tijdens activiteit FEEST in Nederland Levend schilderij tijdens themafeest in het Openluchtmuseum Feestgangers in de tram van het Openluchtmuseum

Met familie en vrienden naar het Openluchtmuseum

Bedrijfsfeesten

Misschien is het Openluchtmuseum al bekend als vergaderlocatie. Maar het is ook een unieke plek voor een, zowel letterlijk als figuurlijk historisch bedrijfsuitje. Gecombineerd met een barbecue wordt het een feestavond om nooit te vergeten.

Een personeelsfeest met als thema “Hoera feest”. Het ijs is snel gebroken tijdens dit actieve personeelsuitje want stil zitten is er niet bij: Er moet een quiz worden opgelost en onder veel hilariteit wordt een levend schilderij uitgebeeld, natuurlijk met als thema ‘Feest’.

Liever een iets bescheiden feestje? Een receptie voor een jubilaris is ook een feest en daarvoor biedt het Openluchtmuseum veel mogelijkheden.

Bedrijfsfeest in het Openluchtmuseum

Spelenderwijs leren over feesten

Een kinderfeestje als nooit tevoren is een speurtocht. Met een vrolijke bolderkar ga je met de kinderen op pad. Onderweg ontdekken ze hoe vroeger feesten als geboorte en heilige communie werden gevierd.

In 2015 is in het Nederlands Openluchtmusuem de gezinsactiviteit 'FEEST in Nederland' gestart. Dit is een activiteit voor de hele familie waarbij op spelenderwijze veel geleerd wordt over de feesten die wij in Nederland vieren.

'FEEST' is ook een schoolproject voor groep 4 t/m 8. Hierin ontdekken leerlingen welke feestdagen we in Nederland allemaal vieren en waarom. Tijdens het project maken we er echt een feestje van: in kleine groepjes gaan de leerlingen onder leiding van een ceremoniemeester (een educatief medewerker van het museum) een feest voorbereiden en vieren.

Kinderen tijdens project FEEST in Nederland Trouwceremonie in kerk van het Nederlands Openluchtmuseum Twee bezoekers zagen hout in het Nederlands Openluchtmuseum

Feest in Nederland

Trouwfeest

Het Openluchtmuseum is een bijzondere plek voor een trouwfeest. Bij de mooiste dag van je leven hoort een geweldig feest op een mooie locatie. Wij helpen graag met het plannen van een uniek trouwfeest. De trouwceremonie kan ook in het museum plaatsvinden.

Trouwfeest in het Openluchtmuseum

Horeca

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving in 2013 het EKO-keurmerk Horeca. En daar zijn we trots op, zo  serveren wij vis met MSC keurmerk. Verder koken we graag met de seizoenen. Zoals lekker stamppotten in de winter en in de lente een heerlijk lunchbuffet geïnspireerd door het voorjaar.