Docentendag

Docentendag

Docentendag groot succes!

Zaterdag 16 april heeft de docentendag plaatsgevonden bij het Nederlands Openluchtmuseum. Ruim 50 (geschiedenis-)docenten uit het Voortgezet Onderwijs waren hierbij aanwezig. Tijdens het ochtendgedeelte maakten de docenten kennis met de verschillende projecten die voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs geschikt zijn. De middag had een exclusief tintje aangezien de docenten een voorproefje kregen van de Canon van Nederland. In de zomer van 2017 opent de indrukwekkende tentoonstelling over de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum. De tien tijdvakken van de Rooy en vijftig vensters op de geschiedenis van de Canon van Nederland worden hier dan op interactieve wijze gepresenteerd.

Reacties docenten

"Ik zou mijn groepen haast willen verdelen over twee projecten, ze zijn beiden zo interessant voor mijn leerlingen dat ik ze graag zelf zou laten kiezen! Door het project ‘Sla je slag’ ben je heel actief bezig met veel museale gebouwen waar zoveel techniek in verstopt zit, wat je normaal nooit ziet. Je ziet ook meteen hoe het werkt. En tja, bij ‘Architecten gezocht’ kun je meteen in je rol als architect duiken. Van het tekenen van een nieuwe boerderij tot het daadwerkelijk presenteren van je ontwerp. Dichterbij de praktijk van het vak kom je niet."
Karien de Groot, docent techniek Veluws College Mheenpark in Apeldoorn.
“Voor mij sprong het project ‘Restart’ eruit. Het spel is heel mooi uitgewerkt. Je gaat met kleine groepjes op pad om in te burgeren in een vreemd land waar je de taal en cultuur niet kent. Een super actueel thema natuurlijk. De creativiteit en communicatieve vaardigheden van de leerlingen worden echt op de proef gesteld. Je ziet op de iPad die je meekrijgt meteen hoe goed je het doet en je wilt natuurlijk scoren met je groepje! Het maakt hongerig naar meer. En het is mooi dat je voorafgaand aan je bezoek al voorbereidend lesmateriaal toegestuurd krijgt, zo haal je het meeste uit je bezoek.”
Erik Nijhof, docent Wiskunde Vechtdal College, Ommen

Meer informatie

Was je helaas verhinderd en wil je op de hoogte blijven van de volgende docentendag of onze projecten? Neem contact op met Rian Velzing  - Accountmanager Voortgezet Onderwijs, 026-3576123.