• Wat wil je later worden 1
  • Wat wil je later worden 2
  • Wat wil je later worden 3

Wat wil je later worden reserveren?

• Te boeken van 01-04-2014 t/m 26-10-2014
  • Maximaal 30 leerlingen per ronde. Minimaal 4 schoolbegeleiders en maximaal 6 waarvan 1 leerkracht
  • Maandag t/m vrijdag van 10.15 – 12.15 uur en/of 13.15 – 15.15 uur
  • Ook te boeken als museumles (zònder aansluitend museumbezoek)

brochure
p.p. incl. entree
Alleen project

Groep 3 en 4

Leerlingen van groep 3 en 4 ontdekken in dit project het leven van leeftijdsgenootjes van vroeger. Hoe zag hun school er uit? Moest er al jong een vak geleerd of gewerkt worden? In het oude dorpsschooltje vertelt de museumbegeleider over de verschillen tussen de school van vroeger en nu. Er worden kleine rollenspelletjes gedaan en kinderen leren schrijven op een leitje. Daarna gaan ze aan het werk, net als vroeger. Kinderen gaan in de leer bij verschillende ambachtslieden in het museum.

Lespakket
Bij dit project is een digitale introductieles voor op school ontwikkeld. De introductieles gaat over wat kinderen zelf willen worden. Piloot, juf, brandweerman, directeur… Vervolgens wordt er gekeken naar de beroepen van vroeger. Aan de hand van een filmpje over leeftijdsgenootjes en hun oma, worden de kinderen voorbereid op hun bezoek aan het museum.

>> Bekijk de video impressie

Kerndoelen
Het project Wat wil je later worden sluit het meest aan bij de kerndoelen:

52) De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van de volgende tijdvakken: jagers en boeren; Grieken en Romeinen; monniken en ridders; steden en staten; ontdekkers en hervormers; regenten en vorsten; pruiken en revoluties; burgers en stoommachines; wereldoorlogen en holocaust; televisie en computer.

56) De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Bekijk ook de extra mogelijkheden bij dit arrangement!
Reviews Wat wil je later worden
Bouman

Het was een erg boeiende ochtend.
Alles werd duidelijk en op een erg leuke manier uitgelegd. ook het feit dat je veel zelf mag/moet doen, erg leerzaam voor de kinderen en de begeleiding..! Ik zou het iedereen aanraden een project te volgen, zo ben je echt bezig het museum te ontdekken en mag je net wat meer als de gewone bezoeker.

Beoordeel zelf of lees meer reviews

Wat wil je later worden reserveren?

p.p. incl. entree
Alleen project