Nieuws

Kies een categorie:
Geen tram t/m zaterdag 4 april
01/04/15

Geen tram t/m zaterdag 4 april

Tijdens de storm van dinsdag 31 maart is er een boom op het tramtracé gevallen. Hierdoor heeft de bovenleiding zware schade opgelopen. Op 4 april zal de schade worden gerepareerd. Tijdens de paasdagen zullen de historische trams naar verwachting weer elke 5 minuten rijden volgens 'dienstregeling'.

Lees meer

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen
17/03/15

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen

Prestatieloop Ciko ’66 in het Nederlands Openluchtmuseum. 

Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in één dag. Atletiekvereniging Ciko ’66 biedt iedereen namelijk een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem!

Lees meer

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum
16/03/15

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum

Op 21 maart is het Nederlands Openluchtmuseum het podium voor HISTORIE21, het storytellingprogramma van Stichting Moluks Historisch Museum. 21 maart is voor de Molukse gemeenschap in Nederland een bijzondere datum. Op 21 maart 1951 kwam het eerste schip, de Kota Inten, met Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen aan in de Rotterdamse haven. Nadien volgden nog meer schepen met Molukkers in Rotterdam en Amsterdam. Molukkers voor wie in het onafhankelijke Indonesië geen plaats meer was want ze dienden immers het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. De Molukkers werden ondergebracht in onder andere barakkenkampen, voor een wat toen nog heette ‘tijdelijk verblijf’. Het Nederlands Openluchtmuseum mag een van de barakken uit Lage Mierde al sinds 2003 tot zijn erfgoedcollectie rekenen.

Lees meer