Nieuws

Kies een categorie:
Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
20/11/14

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Het jaar 2014 is hard op weg het warmste jaar ooit gemeten te worden. Behoort de echte ouderwetse winter dan voorgoed tot het verleden? Niet in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem, daar komen van 29 november 2014 t/m 11 januari 2015 de winters uit onze geschiedenis tot leven. Met schaatsen en sleetje rijden, stamppot en stokvis. Vroeg onder de wol, met een kruik aan je voeten, terwijl ijsbloemen de ramen versieren.

Nieuw deze winter is de tentoonstelling ‘Hooggeëerd Publiek – Komt dat zien, komt dat zien’. Hiermee geeft de circusgemeenschap een boeiend inkijkje in de lange, rijke traditie van het circus en de cultuur eromheen. En, op 29 november komt Sinterklaas op bezoek.

Lees meer

Samenwerking met Volvo voor winterpromotie
10/11/14

Samenwerking met Volvo voor winterpromotie

Volvo Henk Scholten uit Arnhem en het Openluchtmuseum hebben voor komende winter de handen ineengeslagen. De bestickerde Volvo V40/D4 (190 PK en slechts 14% bijtelling) is ter beschikking gesteld aan de Sales afdeling van het museum en zal deze winter zichtbaar zijn in en rondom Arnhem.

Lees meer

Smokkelen in het Nederlands Openluchtmuseum
05/10/14

Smokkelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Interactief museumspel tijdens de Maand van de Geschiedenis  
Tijdens de Maand van de Geschiedenis gaan we ‘smokkelen’ in het Openluchtmuseum. Waar grenzen zijn, wordt al sinds jaar en dag gesmokkeld. Voor de gewone man (of vrouw) een goede manier om een centje bij te verdienen. Zo is zout rond 1880 in Nederland flink duurder dan in België. Maar ook de illegale smokkel van boter en jenever brengt veel geld in het laatje van vriend en vijand. Het smokkelspel is voor jong en oud(er) en wordt gespeeld in de herfstvakantie van 11 t/m 26 oktober 2014.

Lees meer