Nieuws

Kies een categorie:
Evacués in het Openluchtmuseum
11/09/14

Evacués in het Openluchtmuseum

Zeventig jaar Market Garden 
Als de stad Arnhem moet worden geëvacueerd na Operatie ‘Market Garden’ kiezen zo’n 600 mensen het Openluchtmuseum als verblijfplaats. Het museum was gesloten, maar toch bewoond.

(foto: P.J. de Booijs - Gelders Archief 1533-216) 


Lees meer

Bezoekersrecord ‘Beleef Landleven’ in het Openluchtmuseum
08/09/14

Bezoekersrecord ‘Beleef Landleven’ in het Openluchtmuseum

De 4e editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes. Op 5, 6 en 7 september bezochten ruim 30.000 mensen het evenement, een stijging van 20% ten opzichte van 2013. Tijdens Beleef Landleven komt het gelijknamige magazine tot leven en ontmoeten de historische ambachten en presentaties in het Openluchtmuseum hun hedendaagse vertaling.

Lees meer

Miniconcert Herman van Veen tijdens Beleef Landleven
04/09/14

Miniconcert Herman van Veen tijdens Beleef Landleven

Herman van Veen behoeft geen introductie meer. Op zaterdag 6 september komt hij naar het Nederlands Openluchtmuseum voor een miniconcert van een uur tijdens het evenement Beleef Landleven. Het optreden begint zaterdag 6 sept. om 14.00 uur bij de Van Gend en Loos loods in het museum. Aansluitend is er gelegenheid om zijn nieuwe boek “Een Ogenblik” door hem te laten signeren. Beleef Landleven op 5, 6 en 7 spetember 2014 is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het idyllische Openluchtmuseum in Arnhem ervaart u het magazine Landleven in drie dimensies: zien, beleven en doen.   

Lees meer