Nieuws

Kies een categorie:
Weekend, Wandelpark
12/01/15

Weekend, Wandelpark

Op 11 januari sloten we de winter in het Openluchtmuseum. Ruim 92.000 bezoekers ontvingen we in die zes mooie weken. We namen afscheid van de herinneringsmachine HollandRama en verwelkomden de vertegenwoordigers van de circusgemeenschap met de mooie tentoonstelling 'Hooggeëerd Publiek, komt dat zien, komt dat zien". 

In de aanloop naar het zomerseizoen is het museum nu alleen in het weekend geopend als wandelpark. Op doordeweekse dagen is het museum gesloten. Op zondag 29 maart is de hardloopwedstrijd Rondje Nederland en op 1 april start het zomerseizoen. 

U bent van harte welkom!
Lees meer

Goede start voor Openluchtmuseum met zakelijke partij Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen
12/01/15

Goede start voor Openluchtmuseum met zakelijke partij Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen

Donderdag 8 januari 2015 ontving de afdeling Sales&Reserveringen van het Nederlands Openluchtmuseum 60 directiesecretaressen, aangesloten bij de NVD – de Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen - regio Gelderland. Het Openluchtmuseum is sinds 1 januari 2015 begunstiger van de NVD en sponsorde de bijeenkomst. “Voor het museum is de NVD een belangrijke partij, omdat ongeveer de helft van alle zakelijke boekingen die er gemaakt worden, geboekt worden door secretaressen. Daarnaast vertegenwoordigen de secretaressen bedrijven waarmee het museum graag in contact komt” vertelt Margo Braafhart, Sales.

Lees meer

Zondag 11 januari | Lezing: De magie van de Piste
09/01/15

Zondag 11 januari | Lezing: De magie van de Piste

Van idee tot show. Een regisseur vertelt
(door Marc Boon, regisseur. Zondag 11 januari 14:00 en 15:00 uur) De samenstelling van een circusgroep wordt anno 2015 niet langer bepaald door louter de bloedband, maar speelt ook in op wat het publiek wenst. En vaak spreekt daarnaast ook de overheid nog eens mee in wat kan of niet mag. Kortom, klassiek circus bestaat nog steeds, maar de inhoud en de verpakking is voortdurend onderhevig aan boeiende uitdagingen van buitenaf. Grote circussen zetten daarom een duidelijke artistieke lijn uit en trachten elk seizoen zichzelf opnieuw (her)uit te vinden met een steeds wisselende compagnie van internationale topacts. Hoe breng je die keer op keer tot een samenhangend programma dat als een betoverende trein doorheen de piste davert en die een perfect antwoord vormt op ‘Komt dat zien, komt dat zien, in het circus gaan wonderen schuil !’ ?

Lees meer