Nieuws

Kies een categorie:
Tante Jewels Slavernij Show in het Openluchtmuseum
26/08/15

Tante Jewels Slavernij Show in het Openluchtmuseum

Op zaterdag 5 september – om 13.00 en 15.30 uur – speelt meesterverteller Wijnand Stomp zijn voorstelling ‘Tante Jewels Slavernij Show’ in het Nederlands Openluchtmuseum. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid vertelt hij verhalen over ons slavernijverleden.

Lees meer

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum
12/08/15

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum

Kom oogsten, rooien en hooien.
In het weekend van 22 en 23 augustus 2015 is het historisch oogstweekend in het Openluchtmuseum te Arnhem. Kinderen mogen helpen met hooien en rooien en er is van alles te proeven en beleven. Verhalen en demonstraties geven betekenis aan vergeten woorden als wannen, haren, roten en repelen en de muzikanten van Madlot uit Wageningen zorgen voor vrolijke speelmansmuziek.

Lees meer

Nederlands Openluchtmuseum zoekt Anansi-vertellers
10/08/15

Nederlands Openluchtmuseum zoekt Anansi-vertellers

Afro-Caraïbische vertelcultuur krijgt plaats onder de Anansiboom. Vanaf april 2016 krijgt de Anansiboom – en daarmee de Afro-Caraïbische vertelcultuur – een plek in het Nederlands Openluchtmuseum. Het museum is daarvoor op zoek naar vrijwillige verhalenvertellers uit de Afro-Caraïbische gemeenschap. Zij krijgen een training van meesterverteller Wijnand Stomp, alias Mister Anansi. 

Op zaterdag 5 september 2015 is de feestelijke kick-off van de Anansiboom. Wijnand Stomp speelt om 13.00 en 15.30 uur ‘Tante Jewels Slavernij Show’. Deze voorstelling is een mix van comedy, theater en documentaire. Na afloop gaat Stomp in gesprek met het publiek en geeft hij een toelichting op het project de Anansiboom.

Lees meer