Nieuws

Kies een categorie:
Noorse ambassadeur opent 'watersnoodwoning' Openluchtmuseum
15/04/14

Noorse ambassadeur opent 'watersnoodwoning' Openluchtmuseum

Originele houten geschenkwoning vertelt verhaal van De Ramp van 1953 Op dinsdag 15 april 2014 opent hare excellentie mevrouw Anniken Ramberg Krutnes, ambassadeur van Noorwegen in Nederland, de houten watersnood-woning uit Raamsdonksveer. De ‘prefab’ woning, een van de 326 huizen die door Noorwegen werden geschonken, biedt onderdak aan het verhaal van ‘De Ramp van 1953’. Museumbezoekers zien het ontstaan en de gevolgen van de stormvloed, de (internationale) hulpverlening en de impact op de mensen die het meemaakten.

Lees meer

‘Doe het Openluchtmuseum’ tijdens het Museumweekend
28/03/14

‘Doe het Openluchtmuseum’ tijdens het Museumweekend

Op 1 april a.s. opent het Openluchtmuseum weer alle deuren voor het publiek. Tijdens het museumweekend op 5 en 6 april is er direct al weer van alles te doen voor jong en oud en, iedereen betaalt het kindertarief van 11 euro.

In het project “Bouw Mee” maken kinderen en hun ouders kennis met oude bouwtechnieken en materialen en steken de handen uit de mouwen. Na afloop gaan ze - met een bouwdiploma op zak - op inspectie langs enkele historische gebouwen in het museumpark.

Ook zijn er dagelijks rondleidingen vol verrassende informatie en leuke weetjes. Over het museum zelf, maar ook over het dagelijks leven van de ‘bewoners’ van de historische gebouwen. De rondleider geeft ook volop tips voor je verdere bezoek. Zo 'doe je dus een museum'!

Lees meer

Museumwoningen in Arnhem open voor publiek
28/03/14

Museumwoningen in Arnhem open voor publiek

Tijdens het museumweekend op zaterdag 5 april en zondag 6 april kunt u binnenkijken in drie 'museumwoningen'in de stad Arnhem. Drie stadswoningen, zorgvuldig teruggebracht in de stijl van de jaren 1910, '20 en '50 toen ze net gebouwd waren. U wordt ontvangen en rondgeleid door de hedendaagse bewoners, want de woningen van Volkshuisvesting Arnhem worden gewoon bewoond.
Veel mensen hebben een hang naar het verleden. Op de woningmarkt komt dat tot uiting in een grote belangstelling voor wat makelaars noemen “woningen met veel originele details.”  Dit gegeven inspireerde Gerrit Breeman, directeur van Volkshuisvesting Arnhem om het project Museumwoningen te starten. Download hier de folder of ga naar www.museumwoningenarnhem.nl voor adressen en openingstijden. 

Lees meer