Nieuws

Kies een categorie:
5 t/m 7 sept | Beleef Landleven in het Openluchtmuseum
19/08/14

5 t/m 7 sept | Beleef Landleven in het Openluchtmuseum

Beleef Landleven is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Van 5 t/m 7 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

Dit jaar is het thema ‘Op bezoek bij’. Drie dagen lang is Beleef Landleven te gast in het Nederlands Openluchtmuseum. Midden tussen authentieke boerderijen, huizen en molens, waar de tijd lijkt stil te staan, maken bezoekers kennis met het landleven van vandaag. Pure producten en gerechten, zeldzame huisdierrassen, dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land. In het museum en op de Beleef Landleven markt zijn demonstraties, lezingen en workshops, museumrondleidingen en kinderactiviteiten.

Lees meer

Openluchtmuseum populair als onderdeel zomerkamp en zomerschool
18/08/14

Openluchtmuseum populair als onderdeel zomerkamp en zomerschool

Begin augustus gingen het internationale zomerkamp van de Orde van Malta en de eerste Radboud Summer school in Nederland van start. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem mocht bij beide niet ontbreken op het programma. “In het midden van de week paste een dag waar je met zijn allen naar een plek kunt gaan die toegankelijk is voor alle deelnemers en waar ze zelf kunnen bepalen of ze in de zon gaan liggen, foto’s kunnen maken van Nederlandse gebouwen en gebruiken, of gaan meedoen met activiteiten zoals handboogschieten, die het museum aanbiedt. Het is de plek om internationale gasten het beste van Nederland te laten zien,” vertelde Victorine Wayer, organisator van het zomerkamp voor 500 jongeren, waarvan 200 in rolstoel, die op 13 augustus het museum bezochten.

Lees meer

NJO Muziekzomer te gast in Openluchtmuseum
14/08/14

NJO Muziekzomer te gast in Openluchtmuseum

De NJO Muziekzomer strijkt ook dit jaar weer neer in het Nederlands Openluchtmuseum. 

Op zaterdag 16 augustus spelen harpiste Jaike Bakker en haar ensemble In de boerderij uit Beerta een vrolijk en zomers Spaans programma "It takes Two to Tango". In de Madrigals van George Crumb staan de teksten van de Spaanse dichter Federico García Lorca centraal. Daarnaast passeren werken van Manuel de Falla, Maurice Ravel, André Caplet en anderen de revue. 

* Aanvang 15.00 uur
* Boerderij Beerta 
* Gratis voor museumbezoekers

Kijk voor meer informatie op de website van de NJO Muziekzomer.

Lees meer