Nieuws

Kies een categorie:
Openluchtmuseum plant bos Park Lingezegen
28/11/14

Openluchtmuseum plant bos Park Lingezegen

Het Nederlands Openluchtmuseum is altijd in ontwikkeling en werkt momenteel aan de presentatie van de Canon van Nederland: de geschiedenis van Nederland in 50 vensters van belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen. Hiervoor is het soms noodzakelijk bomen te kappen. Om de bomenkap royaal te compenseren plant het museum ruim 2,2 ha nieuw bos aan langs de Bemmelse Zeeg in Park Lingezegen. In het kader van de herplant is op 28 november een rode beuk in de grond gezet. (Foto: Ivo Hutten)

Lees meer

Openluchtmuseum verlaagt schoolprijzen
24/11/14

Openluchtmuseum verlaagt schoolprijzen

Een dag Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Om daar zoveel mogelijk uit te halen zijn er voor het basis- speciaal- en voortgezet onderwijs schoolprojecten ontwikkeld, die leerlingen laten kennismaken met het verleden. Door te kijken, maar vooral door zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis. Vanaf het zomerseizoen, 1 april 2015, verlaagt het museum alle schoolprijzen voor leerlingen. Vanaf € 3,50 per leerling komt de geschiedenis dichterbij dan ooit.

Lees meer

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
20/11/14

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Het jaar 2014 is hard op weg het warmste jaar ooit gemeten te worden. Behoort de echte ouderwetse winter dan voorgoed tot het verleden? Niet in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem, daar komen van 29 november 2014 t/m 11 januari 2015 de winters uit onze geschiedenis tot leven. Met schaatsen en sleetje rijden, stamppot en stokvis. Vroeg onder de wol, met een kruik aan je voeten, terwijl ijsbloemen de ramen versieren.

Nieuw deze winter is de tentoonstelling ‘Hooggeëerd Publiek – Komt dat zien, komt dat zien’. Hiermee geeft de circusgemeenschap een boeiend inkijkje in de lange, rijke traditie van het circus en de cultuur eromheen. En, op 29 november komt Sinterklaas op bezoek.

Lees meer