Nieuws

Kies een categorie:
Nieuwe duurzame bus voor Museum Plus Bus
12/02/15

Nieuwe duurzame bus voor Museum Plus Bus

Het Nederlands Openluchtmuseum is een van de twaalf musea die deelneemt in het project Museum Plus Bus. Vanaf vandaag rijdt de Museum Plus Bus met een nieuwe, duurzame bus door het land om senioren een culturele dag uit aan te bieden. Dankzij de groene Euro-6 motor wordt er minder CO2 uitgestoten en voldoet de bus aan de hoogste emissienormen. Met de nieuwe bus – te herkennen aan de twaalf kleurrijke kunstwerken van de deelnemende musea – wil de Museum Plus Bus een positieve bijdrage leveren aan het milieu. De bus is vandaag met de eerste groep senioren uit Rotterdam feestelijk onthaald voor het Van Gogh Museum te Amsterdam in aanwezigheid van directeur Axel Rüger.

Lees meer

Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij
11/02/15

Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij

- Extra schenking €800.000 voor expositie ‘Het Land in de Wereld’ - Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 10 februari 2015 ontving het Nederlands Openluchtmuseum een extra schenking van € 800.000 voor ‘Het Land in de Wereld’. De presentatie verrijkt de tentoonstelling van de Canon van Nederland. Vanaf 2017 beleeft de bezoeker in het Openluchtmuseum onze geschiedenis in al haar facetten, van de grote historische momenten tot het leven van alledag. Directeur Willem Bijleveld: “Deze extra bijdrage van de BankGiro Loterij is een fantastische erkenning voor de nieuwe richting die wij met het Openluchtmuseum zijn ingeslagen. Zo brengen wij de geschiedenis van Nederland op een laagdrempelige manier heel dichtbij een groot en breed publiek”. 
Tevens ontving Bijleveld een cheque van € 680.000, waarvan € 180.000 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten. (foto Roy Beusker)

Lees meer

Bezoek museumwoningen Arnhem tijdens open dagen
02/02/15

Bezoek museumwoningen Arnhem tijdens open dagen

Het Nederlands Openluchtmuseum is in 2012 betrokken geweest bij de inrichting van museumwoningen in Arnhem. De woningen zijn in stijl gerestaureerd en ingericht en een aantal worden inmiddeld bewoond. In 2015 kunt u de woningen een aantal keer bezichtigen.

Lees meer