Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Zoek groepsaanbod

cvn123

Het Dorp Arnhem

Het Dorp verlegt de grenzen naar Nederlands Openluchtmuseum

Het Dorp in Arnhem was de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. De realisatie van het Dorp werd mogelijk nadat Mies Bouwman geschiedenis schreef met de eerste tv-marathon, waar ruim 22 miljoen gulden werd opgehaald. 

 

Nederlands Openluchtmuseum

Openingstijden

Ons museum is tot en met 29 maart geopend als wandelpark. De gebouwen zijn gesloten
De Canon van Nederland is het hele jaar open. Vanaf 30 maart openen de deuren van het museum weer en begint ons zomerprogramma.

 

Christiaan Huygens

Thema: tijd

Vind op de themapagina tijd informatie over Christiaan Huygens (Canon van Nederland) en zie waarom natuurkundige Robbert Dijkgraaf dit canonvenster koos. En bekijk een nieuwe digitale minitentoonstelling!

 

Homepage Rij 2

Canon van Nederland

Canon van Nederland

De Canon is een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. Een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

 

Collectie Nederlands Openluchtmuseum

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 170.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.
 

 

Rij 3

Techniek Toernooi

Techniek Toernooi

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum. 

 

Onderwijs

De Canon in het onderwijs

De Canon van Nederland trakteert scholieren op een indrukwekkende, interactieve presentatie, bestaande uit 50 Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. In een speciaal programma ontdekken de leerlingen de canonvensters. 

 

Bekijk hier het BO-arrangement

Bekijk hier het VO-arrangement

Tolhuisje Midlaren

Stormschade en herstel

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op deze pagina lees je meer over het herstel van de gebouwen. 

 

 

Rij 4

Marjolein Holtslag-Meeuwsen
Inhoud
Ontzettend leuk om er weer eens te zijn. Samen met man, kinderen en mijn ouders genoten. Knap hoe de vrijwilligers hun verhalen vertellen. De canon is geweldig.

Marjolein Holtslag-Meeuwsen

Wil je ook laten weten wat je van het museumpark vond?

Schrijf nu een review op Google